👁️  5885

Македонската фолк естрада утрово остана шокирана откако се прошири трагичната вест за смртта на фолк пејачот Виктор Барбутов.

– Сабајлево почина фолк пејачот на групата Амајлија од Скопје Виктор Барбутов, како што дознаваме пред тоа немал здраствени проблеми, ноќва се пожалил на главоболки и бил однесен на брза помош каде и починал од мозочен удар, објави порталот Естрада плус.

Да посетиме Виктор беше член на поранешната група Фантазија каде ја отпеја песната земјо пресвета. Неговите колеги со енверување се простуваат од Барбутов на социјалните мрежи.