👁️  11338

Апликациите за термин за месец декември може да се регистрираат во листата за чекање за термин од 01.11.2022 од 10:00 часот до 09.11.2022 во 15:00 часот.

Доколку сакате да аплицирате потребно е да имате пасош со важечки датум. Податоци кои треба да ги пополните при апликација:

  • Презиме
  • Име
  • Е-маил
  • Е-маилот го пишувате повторно
  • Број на пасош
  • Матичен број
  • кодот бројки и букви даден на сликата

После апликација ќе добиете е- маил со потврда на вашата апликација – референтен број.

Доколку бидете извлечени и ви биде доделен термин за виза ќе добиете е- маил до крајот на месецот со потврда на вашиот термин.

Директен линк аплицирање ОВДЕ.

Детали за како да аплицирате, избраните апликанти и доделените визи погледнете на фејсбук групата –ТУКА, или поедноставно може да ги контактирате „КОНТЕКСТ“ тие ќе се погрижат и ќе ве поддржат за лесно да ги надминете сите административни работи, повеќе може да погледнете –ТУКА.

Агенцијата „КОНТЕКСТ“ важи за една од најголемите агенции на балканот, Агенција Контекст стана препознатлива и почитувана агенција на целиот Балкан и пошироко. Соработува и со кандидати од повеќе држави како Босна, Србија, Црна Гора, Албанија, Белорусија и Украина.