👁️  36202

Апликациите за термин за месец јуни може да се регистрираат во листата за чекање за термин од 02.05.2023 од 10:00 часот до 09.05.2023 во 15:00 часот, ТУКА.

За повеќе информации и искуства од веќе тие што добиле виза или што чекаат виза погледнете на фејсбук групата –Тука.

Освен тоа на страната на германската Амбасада може да погледнете јасно кој документи ви се потребни за секој вид на виза.

Доколку веќе имате термин за виза или ЕУ пасош потребен ви е договор за работа и сместување во Германија контактирајте ја една од најголемите агенции Контекст – ТУКА.